Supergoda och saftiga köttbullar som hela familjen gillar.
Italienska köttbullar utan ägg, mjölk och soja 6-8 port
Sås:
2 burkar krossad tomat
1 msk flytande honung
2-3 vitlöksklyftor
1 scharlottenlök
1-2 msk tomatpuré
1-2 msk torkad oregano
olivolja
salt och svartpeppar
Köttbullar:
1 kg köttfärs
2 dl havredryck
1/2 dl ströbröd
1 köttbuljongtärning (utan ägg och mjölk)
1 msk torkad oregano
salt och svartpeppar
olivolja till stekning
Till Servering:
2 msk hackad persilja
Nykokt pasta (utan ägg)
Gör så här:
Sås: Hacka lök och pressa/hacka vitlök och fräs till gyllene.
Tillsätt tomater och tomatpuré och salt. Koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med honung, oregano, salt och peppar.
Köttbullar: Lått ströbrödet svälla i 1 dl havredryck i ca 10 minuter. Värm resten av havredrycken och smula i buljongtärningen.
Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till stora köttbullar.
Stek köttbullarna i en panna på medelvärme tills de har fin färg. Skaka pannan ibland så blir köttbullarna jämt stekta.
Lägg köttbullarna i en stor ungspanna, häll på såsen och ställ in i ugnen 180 grader i 10-15 minuter.
Strö över hackad persilja. Servera med tomatsåsen och nykokt pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar