Denna enkla variant är perfekt till helstekt fläskfilé med rödvinssås.
Potatisgratäng är ännu godare dagen efter när smakerna fått mogna.
Potatisgratäng utan grädde och smör 3-4 port
1 kg potatis (vi valde en fast sort)
4 dl iMat matlagningsgrädde
1 scharlottenlök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
mjölkfritt margarin, vi tog Carlshamns
Gör så här:
Skala potatisen och skär dem i slantar på c:a 5 mm. Vi använde mandolin.
Lägg potatisen i en kastrull tillsammans med matlagningsgrädde, scharlottenlök, pressade vitlöken och saltet. Låt allt koka tills dess att potatisen nästan mjuknat.
Värm ugnen till 250 grader.
Häll i potatisblandningen i en mindre gratängform.
Klicka över det mjölkfria margariney och ställ in gratängen i ugnen i c:a 15-20 minuter eller tills dess gratängen är gyllenbrun.
Låt gratängen vila minst 10 minuter innan servering. Den håller sig varm väldigt länge.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar