Gillar man inte nån av ingredienserna så tar man helt enkelt bort den, eller ersätter med en liknande.
Rysk laxsoppa utan ägg och mjölk 5-6 portioner
2 fiskbuljongkapsyler eller tärningar
1 liter vatten
7-8 jordärtskockor
3 palsternackor
3 morötter
½ purjolök
1 liten gul lök
500-600 g laxfilé
2-3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
ca 3 msk kapris
15-20 gröna oliver med piemento
1 dl torrt vitt vin
1-2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
Gör så här:
Pressa ur kapsylerna fiskbuljongtärningarna i en stor kastrull och häll på vattnet. Vispa runt och låt koka upp.
Skala och dela jordärtskockerna i ca tärningsstora bitar och lägg i det kokande vattnet.
Skala och dela morötter och palsternacka. Lägg i vattnet.
Slanat purjolök och hacka gul lök. Lägg ner det i det kokande vattnet.
Koka tills grönsakerna är nästan mjuka.
Dela laxen i kuber (c:a 2-3 cm stora).
Tillsätt vin, lax, tomatpuré, oliver, kapris, vitlök, salt och timjan.
Koka upp låt sjuda i ytterligare 4 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar