måndag 15 december 2014

Vegetarisk couscoussallad


En del recept är perfekta redan från början. De är goda, nyttiga och utan ägg och mjölk utan att man behöver ersätta med något.

Vår couscoussallad är ett sådant recept.

Vegetarisk couscoussallad 4 port
250 g färsk broccoli
25-30 cocktailtomater
10-15 marinerade soltorkade tomater
1 purjolök
20-25 gröna oliver
4 portioner couscous

Balsam- och vintlöksvinegrette
6 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
salt
peppar

Gör så här:
Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.

Dela broccolin och koka den några minuter i saltat vatten.

Halvera tomaterna och slanta purjolöken.

Lägg couscous underst på serveringsfatet.

Fördela grönsakerna över.

Servera med en vinegretten och gärna baguette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar